Felszentelés és Áldás Olajjal

2021.01.15 20:06
Felszentelés és Áldás Olajjal

Ez egyik kedvenc témám és gyakorlatom. Egyszerű, egyértelmű és erős művelet, amit MINDENKI meg tud csinálni!

Nem tudom kifejezni, hogy mennyire felbosszant, amikor valaki azt állítja, sőt győzköd róla, hogy CSAK bizonyos emberek, bizonyos tapasztalattal és státuszul, ranggal jogosultak vagy egyáltalán képesek felszentelni vagy megáldani egy tárgyat, másik embert vagy saját magukat.

EZ a butaság az, amivel el akarják venni az embertől a szuverenitását és személyes erejét-  ha elhitetik vele, hogy Ö egyedül nem tud: felszentelni, azaz különleges célra kijelölni valamit, megáldani, azaz köszönettel magasztalni valamit/ valakit.

Na de akkor hogyan? Ja és miért?

Beszéljünk először a miért részről. Ha mágiával foglalkozol, rituálékat végzel vagy csak egyszerűen spirituális hozzáállással éled az életed, akkor ezek hasznosak lehetnek számodra.

Gyakran vásárolunk tárgyakat és segédeszközöket pl. ásványok, gyertyák, ékszerek, tőr, kehely, inga, kártya pakli, stb. Ezek mind átmennek, kitudja hány ember kezén, amire hozzánk jutnak. Mindenféle energia tapad rájuk és még nem is tartoznak igazán senkihez. Először is tisztítsd meg!

Ezek a tárgyak nem tudják még rendeltetésüket. Amikor hozzád kerül egy ilyen új tárgy, akkor a Te dolgod, hogy tudasd a tárgyal, hogy mi a dolga és arra a célra felszenteld. Onnantól kezdve a tárgy megváltozik, szolgálatba lép, elindul vele és veled egy kapcsolat, egy közös munka, mihelyt már többé válik, mint egyszerű tárgy. Minél többször megismételed vele azt a műveletet, ami rendeltetése, annál inkább tudni fogja, hogy mi a dolga. A felszentelés arra szolgál, hogy kijelöld rendeltetését és ezt csak egyszer kell megcsinálni. Onnantól kezdve, tisztelettel kell bánni a tárggyal.

Ez a művelet lehet több lépéses és bonyolult vagy egy egyszerű megjelölő mozdulat a választott olajjal. Az olajt önmagát is felajánlod a legmagasabb jónak (vagy rossznak, adott esetben). Kijelented, hogy mit csinálsz és egyszerűen felkened az olajt a tárgyra, ezzel megjelölve azt. Mondhatod pl. Ez a nyaklánc szimbolizálja kibontakozó vállalkozásom. Erőt és kitartást ad. Szerencsét és bőséget hoz a vállalkozásomban (felkenés). Kész.

Felszentelheted saját magad is egy célra, vagy rendeltetésre, de az valószínűleg hosszabb és több lépcsőből álló folyamat, amit érdemes megfontolni és megtervezni egy szertartás keretein belül. Ez elhatározódást igénnyel, az ember nem szenteli csak úgy fel magát erre meg arra, mert utána annak felelőséggel tartozik.

Az áldás az egyébként ha naponta történik, minél többször, az nagyon szép és jó érzés. Én sem teszem, de törökszem rá, hogy minden nap megáldjam magam, amikor egyébként is megmosom az arcom. Ott a tükörnél a vízzel. Ennek egy másik verziója: felszentelt víz vagy olaj, egyszerű mozdulattal megérinted magad vele homlokod, mellkasod, ahol éppen érzed. Ugye az áldás, az egy köszönet nyilvánítás…. Tehát hol, melyik részed, hogyan akarod megáldani magad? Ez egyéni. A tárgyakkal ugyan így. Nem is kell az olaj, amikor kézügyedben van valami, amit értékelsz, az egyszerű elismerő, pozitív gondolat felé, az már elég.

Mindezzel, közelebbi kapcsolatokat alakítunk ki a környezetünkkel, tárgyainkkal, magunkkal. Összpontosításról, tiszteletről, tudatosságról és alázatról szól.

Remélem, hogy ez segít egy kicsit abban, hogy a felszentelés és áldás szavak NE csengjenek ultra misztikusan, meg elérhetetlennek. Ezek ösztönös emberi indíttatások.