Elátkozás, hex, kötés.....

Wild Iris
Wild Iris
2021.02.12 07:26
Elátkozás, hex, kötés.....

 

 

Elátkozás/ Hex/ Kötés ?

Ez olyan téma, ami elkerülhetetlen, ha érdeklődsz és foglalkozol a mágiával, okkultizmussal. Nem csak összetett terület, hanem megosztó is, pont ezért szeretnék szólni hozzá az én szemszögömből. Ez csupán személyes véleményemet tükrözi, és nem kell velem egyetérteni, de nyitott vagyok a konstruktív beszélgetésre a hozzászólásokban.  

Először is, NEM ítélek el senkit, akinek az átkozás, kötés a praxisának része- biztos meg van rá az oka, amiért ezt látja az egyetlen megoldásnak egy helyzetre. Minden ember más, ahogy minden helyzet is. Igazából nem tudhatjuk kívülről nézve, hogy milyen körülmények adódtak össze ahhoz, hogy ez lehessen az egyetlen út. Biztosan mindenkinek van olyan dolog, ami miatt ugyan ezt tenné, ezért igyekszek nem ítélkezni más mágikus gyakorlók, boszorkányok, mágusok felett. Igazából semmi közöm hozzá!

Szerintem érdemes érteni, hogy miként működik, hogyan hozható létre energetikailag egy ilyen. Pont azért, hogy tenni lehessen ellene és lebontani, ha muszáj. És talán, ha vészhelyzet van, legyen mihez nyúlni.

Részemről, NEM ez az út, és elmondom miért. Úgy fogom fel, hogy amik történnek az életembe, azok az ok-okozat törvénye szerint zajlanak. Amennyiben cselekszek, tehát folyamatosan, ahogy minden élőlény, akkor annak mindig lesz valamilyen következménye- talán kedvező, kedvezőtlen, attól függően miként élem az életemet. Ezek megnyilvánulhatnak konkrét eseményként, érzelmi, mentális, fizikális módon. Hiszek abban, hogy életem kovácsa vagyok, de abban is, hogy amire ide jutottam, ebbe az életbe, rengeteg máshol is jártam és sok mindent tettem, amiről nem is tudok, mert egy másik élet volt. Ezek is hatással vannak arra, hogy most milyen életem van, milyen feladatok, kihívások, készségek, stb.

Mivel ebben hiszek, én inkább azt választom, hogy magamért vállalok felelősséget, és minden helyzetből próbálom kihozni a lehető legjobbat a fejlődési szintemnek megfelelően. Ténylegesen keresem a forrását annak, ami rejlik a történések mögött. Ha valaki rosszat tesz velem, nem a bosszú a reakcióm, nem keresem a módját, hogyan tudok neki is ártani. Nem mondom, hogy nem érzek negatív érzelmeket a személy iránt; nem tartok ott, hogy teljes elfogadásban és harmóniában legyek mindennel. Elkezdem megvizsgálni, hogy mi történt és ÉN miként tettem lehetővé, hogy így bánjanak velem. Ebben igyekszek felismerni az én felelősségeimet és általában, ha rátapintok, akkor az a fájdalom/ harag elkezd magától feloldódni és nem marad semmi bennem, amiért az elátkozásnak bármilyen értelmét látnám. Tehát, nem önmegtartózkodásból nem átkozok, vagy azért mert olyan jó embernek tartom magam, szimplán azért, mert megszűnik a hajtóerő erre.

Ez az önismeretemhez tartozik és szerves része ez a fajta önreflexió arra, hogy egyre inkább képes legyek elengedni bizonyos sémákat, amelyek vakul irányítanak. Nekem ez fontosabb, mint egóm átmeneti kielégítése azzal, hogy valakinek jól keresztbetettem. Hosszú távon nem engem szolgálna. Mondok egy példát, ha valaki kihasznál, akkor mondhatni, hogy én vagyok az áldozat. Azonosíthatom magam ezzel és minél inkább ezt teszem, más helyzetek is rám találnak, ahol szintén eljátszhatom az áldozatot. Egy idő után az identitásom lesz- én vagyok az, akit átvernek. Szegény én. A tettest megbüntethetném, mivel ilyen fájdalmat okozott nekem, DE ezzel nem javítottam azon viselkedésemen, ami miatt emberek kihasználtak. Ismét meg fog történni, mert én nem változtam. És ez így meg körbe, körbe. Életem akkor arról szólhatna, hogy állandóan elhárítom a „rossz embereket” és ez rettentően fárasztó!

Ismerek olyan embereket, akik folyamatosan valami mágikus háborúban vannak valakivel, oda és vissza kötik, átkozzák egymást. Ez rengeteg energiát igényel! Személy szerint én nem látom ennek értelmét, de értem, hogy vannak olyan körülmények és helyzetek, amikor valaki ide kell hogy folyamodjon. Volt már, hogy megkötést csináltam azért, hogy valakit ellehetetlenítsek egy bizonyos viselkedéstől, ami többek számára ártalmas volt, anélkül hogy konkrét bántódása essen az illetőnek. Működött a dolog, mindenkinek minden jobb lett, a tettes elköltözött. Happy ending. Igen ám, de talán folytatja máshol ugyan azt és másokat bánt most. Talán ezzel megfosztottam az összes résztvevőt olyan tapasztalástól, ami habár kellemetlen, még is a fejlődésüket szolgálja. Ki tudja? Senki se tudja. De látszik ebből is mennyire összetett, árnyalt témakör ez az egész.

Azt gondolom, hogy ha ilyen típusú mágiát gyakorolsz, tényleg érdemes mérlegre tenni az egészet és eldönteni, hogy megéri e számodra, és hajlandó vagy e vállalni a lehetséges következményeket. Mert azért elég erős energetikai lavinát indítasz el ezzel. Ha a válaszod igen, megéri, akkor hajrá! Te életed, Te döntésed, Te mágiád.

És csak még egy gondolat: MINDENNAP mindannyian végzünk megkötéseket, átkozásokat! A gondolatainkkal, mondatainkkal folyamatosan teremtünk. Ha azt mondjuk az előttünk lévő autósnak, hogy dögölj meg, mert nem megy elég gyorsan, akkor az mi, ha nem elátkozás? Annyi, hogy nincs mögötte annyi energia, hogy jelentősen ártsunk neki, de még is ott van benne a negatív töltet. Ilyen embernek lenni- azért mondom, hogy óvatosan az ítélkezéssel!

Remélem ez elgondolkodtatott egy kicsit és segít letisztázni ezt a témakört.