Kreatív Rituális Praxis

Wild Iris
Wild Iris
2021.03.02 06:52
Kreatív Rituális Praxis

Kreatív Rituális Praxis

Szeretném megosztani veletek, hogy nálam mi egy szertartás megtervezésének a folyamata. Valahogy így van: megtervezni, a meg nem tervezettett.

Én nem szoktam könyvből venni meglévő szertartásokat, mágiákat. Van akinek, ez a kézenfekvő és egyértelmű mód és ezzel nincs is semmi gond, amennyiben bele tudod élni magad és sajátodnak érzed. Inspirálódni, ötleteket szerezni ilyen forrásokból szintén hasznos lehet.

Amit teszek azaz, hogy reflektálok magamra, meditálok és megfigyelem, hogy egyáltalán mivel akarok foglalkozni. Nagyon fontos lépes, ez az első, ami gyakran kimarad: legyen NAGYON tiszta benned, hogy mi a szándékod és azt a szándékot jó érzéssel képes vagy e megvalósítani. Ha kételyed van efelől, akkor ezt tisztázd magadba, mielőtt belevágsz, mert lehet olyat hozol létre, amit nem is akartál valóban.

Ha meg van, hogy mi a szer célja, akkor azt leírom egy mondatba, hogy létjogosultságot adjak neki. Lejegyzem, ha hirtelen bármi eszembe jut az egésszel kapcsolatban. Például, valami hasonló lehet egy első, gyors jegyzet:

Elégedett vagyok azzal, ahol most tartok. (ez nem biztos, hogy igaz, de az egész folyamat lényege, hogy elméd elhiggye!)

tojás- teljesség, színes virágok, somkóró, galagonya, rózsa

hála, elengedés- harag, félelem

spontán ének/ ima, tonglen meditáció

olaj áldáshoz

 

Ilyenkor még nem tudom, hogy mi lesz a rituálé pontos folyamata, de nem is igyekszem kitalálni egyelőre. Hagyom, hogy amit leírtam ott legyen a jegyzetben és a nap folyamán ennek az egésznek az érzetét viszem magamba. Jellemző, hogy ahogy teszek veszek, bizonyos tárgyak a környezetemből megszólítanak és tudom hogy közük van ehhez a munkához, amit végezni fogok. Ezeket összegyűjtöm. Engedem, hogy beszéljenek hozzám és elmondják, hogy mit kell tegyek. Lassan körvonalazódik, hogy pontosan mit fogok tenni. Ha valami nem egyértelmű, akkor húzok rá kártyát, esetleg konzultálom az aktuális asztro állásokat, vagy más divináció technikát használok.

Egy vázlatot csinálok, pár kulcs szó, mert én nem szeretek a rituálé közben olvasgatni, annál inkább befelé menni. A vázlat csak arra kell, hogy ne kelljen gondolkodni. Azért mindig hagyok magamnak annyi teret, hogy a spontaneitás beleférjen. Ha erősen azt érzem egy adott ponton, hogy például most fel kell venni egy bizonyos test tartást, vagy bármi, akkor azt hagyom hogy megtörténjen.

Nem feltétlenül csinálom meg ugyan azon a napon a szert, mint amikor megterveztem és összeszedtem hozzá mindent, de ez nyilván egyéni preferencia. Én azt találom, hogy amikor benne vagyok valamiben, az úgy is egy folyamat, ami napokig vagy hetekig eltart. Attól függően miről van szó, olyan mintha hosszabb időn keresztül leperegnek energetikai történések, és azoknak megfelelően vannak kisebb, nagyobb műveletek, amiket el kell végezni.

Van olyan is, hogy teljesen spontán csinálok egy kis mágiát, de akkor az valami nagyon egyszerű dolog, mint például egy gyertya meggyújtása egyértelmű dolog miatt, mint pl. felajánlás, köszönet, stb. Vagy egy kő bedobása a vízbe, amibe belefújtam olyasmit amit elengednék. Akár egy szigilum rajzolása és aktiválása.

Ha nem tervezem meg, ahogy fent leírtam, és gyorsan kielégülni akarok, mohó vagyok- hát annak az eredménye általában visszafele sül el. Minden tettnek, mozdulatnak meg van az oka és célja, ez fontos. A nem megfelelő cél, vagy a káros cél (akár saját fejlődésedre nézve) viszályos lehet.

Én is mindig tanulok, figyelem, hogy mi történik, amikor cselekszek, mi az eredménye egyes eljárásnak. A mágia egy művészet és egy tudomány. Mellé fogsz fogni, hibákat elkövetsz, tanulsz, fejlődsz, feladod és újrakezded. Ez ilyen.

Amennyiben konkrét formulát, eljárást akarsz, akkor javasolom figyelmedbe a szertartás mágiát, ahol pontosan meg van, mit kell csinálni és mikor. Ha képes vagy összpontosítani az elmédet, akkor ez mindig hatásos módszer lesz. Én preferálom az organikusabb, népi, sámánisztikus megközelítéseket.

Remélem, megtalálod a saját utad, és ez az írás valamelyest hozzásegít ehhez.