Rétegelt megközelítés a mágiában

Wild Iris
Wild Iris
2021.04.15 23:40
Rétegelt megközelítés a mágiában

Mágia előtti műveletek, avagy bepillantás munkamenetembe~

Meg akarom osztani veletek a tegnapi tapasztalataimat, kos újhold idején. Én így szoktam neki kezdeni legtöbb mágiának. Ezek az elő műveletek része, amely sokkal potensebbé teszi maga a rituálét, az én tapasztalatom szerint. A hozzáállásom organikus, még is vannak megtervezett részek, pl. eldöntöm, hogy adott napon felajánlást készítek elő az erdőben. A részleteket, engedem, hogy spontán alakuljanak ki, ilyenkor nagyon jó áramlásban tudok kerülni. Bízom benne, hogy Nektek is ad inspirációt a saját mágiátokban.

Eldöntöttem, hogy elmegyek az erdőbe és hagyok ott felajánlást, mégpedig egy három ágú keresztútnál az Istennőm tiszteletére. Vittem füstölőt, tojást, vizet, mind, amit ott elhelyeztem. Három pénzért cserébe vettem földet arról a helyről, amit elhoztam magammal.

Amint elindultam onnan találtam három tárgyat. Egyértelmű és figyelemfelkeltő volt a jelzésük, hogy vinnem kell őket magammal. A pontos részleteit annak, hogy miket találtam azt nem árulnám el, mert személyes, de arról szívesen mesélek, hogy miként használtam őket a mágikus praxisomba idáig.

Este az oltárom előtt ülve, meggyújtottam a gyertyákat, füstöltem, megtettem a felajánlásokat és köszönetet nyilvánítottam a mai ajándékokért. A földből az oltárra tettem egy részt. Megkérdeztem tőle, hogy Ő milyen föld, minek adna szívesen táptalajt. Az összegyújtott tárgyakat az oltárra helyeztem, és mindegyikre húztam a Tarot-ból, hogy többet megtudjak arról, mit üzennek ezek nekem, és miként, meg mire tudnám az energiájukat hasznosítani. Végül is, mi a tanításuk. Nagyon érdekes, és a tárgyakhoz illő lapokat fedtem fel. Hogy mélyebben megértsem az összefüggést köztük, a kezembe vettem a tárgyakat egyenként és rájuk hangolódtam. Megszólítottam és engedtem, hogy elmeséljék. Rögtön nyilvánvalóvá vált, hogy a kártya tartalmak miként fűződnek össze a tárgyakkal. Azt is különös volt megfigyelni, hogy az oltáron melyik tárgyat éppen hova helyeztem el a többi dolgok között, tehát ösztönösen is sejtettem, hogy mi az üzenetük.

Ez idáig a divináció része. Iránymutatás arra, hogy miként dolgozzak egyes eszközzel, és milyen mágiát építsek fel. Amint ezt tudom, onnan megint csak elindul egy többnyire organikus folyamat, ami maga a szertartás. Mindent lejegyzek.

Én nagyon kedvelem az ilyen rétegelt munkamenetet. Általában több szakaszból áll a munkám, a visszatérő motívumok megmaradnak, amelyek más és más szerepet kapnak, ahogy én különböző szinteken élem meg a folyamatot. Például, egy adott tárgy esetén többféle műveletet fogok elvégezni, ezek közt szerepel, hogy húzok rá lapot a mélyebb megismerés érdekében, ráhangolódás, felszentelés egy bizonyos célra, mágikus tárgyként használni egy mágiában, hozzáadni batyuhoz, boszorkány üveghez, talizmánként hordani, stb. A különféle funkció miatt, és a rendszeres, ismételt használat után válik a tárgy lénnyé. Ismeri a dolgát és tudja a kapcsolat paramétereit. Kialakul a közös munka.

Fontos még, hogy több szintű megismerési szinten tudjak kapcsolódni az egésszel, azaz mind fizikai, érzelmi, mentális, szellemi szinten. Igyekszek mind ezen elemeket bele tenni egy folyamatba, de ezt nem is tudatosan teszem, hanem csak annyira sok műveletet végzek, hogy biztosan érinti minden szempontot, legalább is részben.

Igazából nem kell ilyen összetett legyen, de én kifejezetten élvezem így, és nekem ez ösztönös. Csináld úgy, ahogy neked természetes, betartva néhány alapvető dolgot, pl. ne várj nagy változásokat, ha nem teszed bele a munkát. Ha nem vált ki érzelmet, szerintem, akkor valami mást (is) érdemes találni.