VÁLTSD VALÓRA VÁGYAIDAT! 

TAROT ELEMZÉS

Ahány Tarot-vető, annyiféleképpen lehet Tarot-t vetni! A hozzáállásunk is sokféle. Én itt röviden bemutatom, mi az én nézetem a kártyák kirakásáról és elemzéséről. Először viszont arról mesélnék, hogy szerintem egyáltalán hogyan működik a Tarot, és milyen eredményt tudunk elérni vele.


A közelmúltban sok új pakli született, de mindegyik ugyanazokat az archetípusokat és élethelyzeteket dolgozza fel, legfeljebb a szimbolika tér el. Ezek örök motívumok az ember életében, stációk, amiken keresztülmegyünk, beavatások, leckék stb.


Én aszerint gondolkodom, hogy a 0-s lap, amely a Bolond, az magát a kérdezőt jelképezi, és az ő utazását követjük végig, ahogy a Nagy Árkánumban találkozik az élete szereplőivel, illetve próbatételekkel, és tapasztalatait integrálja, hogy egyre fejlettebb lény váljon belőle. Ez persze nem jelenti azt, hogy amikor vetünk a Te kérdésedre, akkor a Bolond fog képviselni, de figyelembe vesszük, hogy az az origó pont.


A Kis Árkánum lapjai pedig hétköznapi helyzeteket képviselnek. Ezek olyan dolgok, amelyekre könnyebben tudunk hatni, míg a Nagy Árkánum lapjai inkább életfeladatokat, komolyabb leckéket tárnak elénk, és kevesebb befolyásunk van ezekkel szemben.


Mivel a lapok tartalma örökérvényű, mindig is igazak voltak az emberekre nézve, és azok is maradnak. Egyszerűen ezt jelenti embernek lenni! Miután megfogalmaztad a kérdésed, a húzott lapok arra vonatkoznak. A tudat összpontosítása egy adott célra azonnal arra keres megoldásokat. Ez a magyarázat arra is, hogy ha például kocsit akarsz venni, hirtelen több eladó autót fogsz látni, egyre több hirdetés jön veled szemben. Lehetséges, hogy valójában ezek eddig is ott voltak, de a tudatod most már fel is fogja, mert a szándékod az autód megtalálása. Amire a figyelmünket irányítjuk, arra megy az energia!


Akármilyen kérdést teszel fel, meghatározunk előre pozíciókat a kérdésen belül, hogy egyre inkább körbejárjuk a kérdésed részleteit. Mivel pozíciót adunk, az arra a pozícióra húzott lap már arra fog vonatkozni, és ennek mentén tudjuk értelmezni. Nincs sok értelme csak összevissza húzogatni egymás után lapokat, ha nem tudjuk, hogy azok miről mesélnek majd. Persze, ilyen módszer is létezik, de szerintem kevésbé egyértelmű, és kevésbé hatékony információt tudunk kivenni belőle.


Sokan azt mondják, hogy valójában bármit húzhatnánk, az csak a véletlen műve, ezért nincs igazán létjogosultsága az egésznek! Senkit sem akarok meggyőzni, de elmondom, hogy ezt hogyan látom. Valóban bármit húzhatunk, és bármit is húzunk, azt lehet vonatkoztatni az adott kérdésre valamilyen módon. A tarot lapok nem mások, mint betekintések, perspektívák egy helyzetre, amit most érdemes figyelembe venni. Nem azt állítom, hogy Isten keze, vagy valami kozmikus együttállás van működésben, hanem ez egy lehetőség, hogy elvonatkoztassunk a megszilárdult elképzelésünktől, és máshogy lássunk.


Az interpretáció túlmutat azon, amit a kártya képvisel. Ugyanígy, amikor valakivel sétáló meditációt végzünk, akkor az egyik ember, aki lát egy ugráló mókust a fán, arra gondol, hogy érdemes lenne újra játékosnak lenni, míg egy másik személy arra asszociál, hogy be kellene raktározni az erőforrásokat nehezebb napokra. Mindkét magyarázat igaz lehet a mókusra, és még bármilyen más interpretáció is érvényes.


Ezért kell, hogy legyen egy dialógus a kártyavető és a kérdező között, hogy a húzott lap összes lehetőségei közül értsük, hogy mire vonatkozik pontosan a kérdező számára. Például az Ördög lapja jelenthet valaki számára komoly függőséget és materiális szenvedést, míg a nyers ösztönökre való hallgatást és a vágyak megélését jelentheti valaki másnak.
Persze, azt is figyelembe vesszük, hogy milyen viszonyban vannak a kártyák egymáshoz képest, azaz milyen történet játszódik le előttünk, és hogyan hatnak ezek az elemek egymásra.


A kártyák kirakása nem fog megoldást hozni egy problémára, de feltárhatja annak részleteit, miáltal tisztábban látjuk helyzetünket. Ennek mentén már össze lehet rakni egy akciótervet, hogy előnyünkre mozdítsuk el a dolgokat.
Én nem használok fix kirakási módszert, mivel merevnek és korlátozónak érzem. Különböző témákra kidolgoztam pozíciókat, amire érdemes húzni, de persze ez módosítható és bővíthető helyzettől függően. Természetesen lehet általános olvasatot csinálni, de én inkább javasolom, hogy egy célzott témával dolgozzunk, hogy annak minél több aspektusát részleteiben kifejtsük.


Hogyha szimpatikus számodra a Tarot-hoz való hozzáállásom, akkor kérlek, válassz a következő lehetőségek közül, és vágjunk bele egy izgalmas kalandba, ahol rengeteget tanulsz majd magadról:


Párkapcsolati Para

12 000 Ft

Pénz Kérdések

12 000 Ft

Manifesztáció MAX

12 000 Ft

Családi Dinamikák

12 000 Ft

Karrier és Hivatás

12 000 Ft

Spirituális Én

12 000 Ft

Boszorkányos Utad

12 000 Ft